Startsida Kenneln Dagbok Om DP Våra hundar Valpar Kulldata Utställning Galleri Trädgård Länkar Kontakt

Vi är medlemmar i

 
SKK
SSPK
Svenska Schnauzer-Pinscherklubben
Dvärgpinscherklubben
Svenska Hundklubben
 
 
 

 

Utbildningar och Kurser

 

Hunduppfödarutbildning SKK

  Seminarie i Genetik med Sofia Malm
  Parning och Valpning
  Valpens beteende och utveckling
  Anatomi med Gerhard O'Shea
   
Övriga kurser och seminarier
  Hundens Reproduktion med Chatarina Linde Forsberg
   
Hund Utbildning och kurser
  Valpkurs 6ggr ( Hundex )Mimmi
  Handlerkurs 2ggr  (Hundsteg )Mimmi
  Handlerkurs 8ggr ( Gerard o` Shea ) Mimmi
  Grundkurs 8ggr (Svenska Hundklubben ) Mimmi o Nessan
  Valpkurs 5 ggr  Aussie
  Fortsättningskurs (Svenska Hundklubben) Leija
   
 
 

Kennel Florista's

OM KENNELN

Vi bor i ett rosa hus i en liten by vid namn Tortuna ca. 15 km från Västerås.
Tomten är inhägnad så hundarna kan vara lösa med oss när som vi är ute på tomten och arbetar eller bara njuter av vår trädgård.
Motionen består annars av långa promenader i skogen eller kring byn ca 1-2 tim /dag.

Vårt mål är att föda upp sunda rastypiska individer som är trevliga och sociala. Vi avlar på mentalt och fysiskt friska hundar utan av oss kända defekter. Vi ser gärna att kommande valpköpare läser på noggrant om rasen och är införstådd i vad de ger sig in på. Vi önskar även att ni som valpköpare helst går någon valpkurs eller likvärdigt och är beredda på att aktivera er nya familjemedlem. Våra hundar och deras kommande avelspartners är patella undersökta ua samt ögonlysta ua. Vi följer SKK`s och Dvärgpinscherklubbens grundregler.

Om oss

Vi” är Ingegerd Kilarne Holm snart 60 år gift med Tommy av de flesta kallad ”Holm” snart pensionär . Vi har en son vid namn Jon , numera utflugen.

Jag Ingegerd, har sedan 1979 haft katter av rasen Cornish Rex med SVERAK-registrerat stamnamn sedan 1980. Har under dessa 30 år fött upp mer än 100 kullar av denna underbara ras, som jag nu avslutat min uppfödning av. Har såväl importerat som exporterat mina katter, men de allra flesta är boende i Sverige. Eftersom det är en förhållandevis liten (till antalet) ras så har det varit nödvändigt med ett internationellt samarbete uppfödare emellan för utbyte av avelsdjur.

Holm arbetar som fastighetsskötare, ett fritt och inspirerande arbete som ger många kontakter med trevligt folk .Han håller sig i form genom att löpträna 2-4 ggr i veckan Vi bor i ett rosa hus som vi i stort sett byggt själva i en by som heter Tortuna ca 15 km från Västerås. Tomten är inhägnad så att hundarna kan vara med när som vi är ute och jobbar i trädgården.

Trädgården är även det ett stort intresse, odlar en del själv såsom udda sorter av pelargoner, änglatrumpeter, annorlunda sorters tomater samt en hel del olika sorters perenner. Är aktiv inom Trädgårdsföreningen samt även inom Hembygdsföreningen.

Under 70-talet hade vi 2 Golden Retriver. Den första, Knegarens Esquire (Ruffe) som Holm tävlade i lydnadsdressyr med var mycket lättlärd och rolig att arbeta med. Den andra Gun Hand (Ludde) var endast en gosehund näst intill obildbar som viftade på svansen åt allt och alla.

Vår tredje hund, som egentligen tidsmässigt var emellan de två golden, hette Charlie och var en Ungersk Kuvasz .Denne store kille var mattes riddare , han blev tyvärr inte så gammal, var illa halt av höftledsproblem och fick bli änglahund alltför ung.

När Charlie gick ur tiden så blev det katt eftersom ett tomrum skulle fyllas och tiden inte vid det tillfället medgav att skaffa ny hund. Sedan blev det fler katter med åren, kattungar, utställningar och allt det som hör därtill. Jag arbetade en hel del under dessa år, närmare bestämt hade jag en blomsteraffär under 17 år. Så småningom sade kroppen ifrån, jag fick ett diskbråck som måste opereras. Med det var jag tvungen att lägga ner min butik. Efter en lång tids rehabilitering är jag nu igång igen, som anställd på deltid hos en blomstergrossist.
Det känns bra att vara igång igen.

Längtan efter hund gjorde sig så påmind igen, men eftersom mina bristande fysiska krafter efter min skada inte medgav att skaffa en stor hund igen så kom valet att bli en Dvärgpincher

En lagom ”stor ” hund i liten förpackning, och dessutom en utmaning. I sökandet efter en sådan hund kom jag i kontakt med Göran på Theneican`s kennel i Östersund.
Väntan blev ”lång” då mitt önskemål var en svart tik. Dessa växer inte på träd som de flesta vet, och förresten det gör inte några andra heller. Efterlängtad kom hon då ”Mimmi” Theneican`s How Healthy, hösten 05.
Min tanke från början var kanske att testa agility med henne. Men så kom iden att prova på utställning först, till en början på inofficiella valputställningar, det gick bra med några Bir och HPn. Det gav blodad tand och vi tyckte att det var roligt och ville fortsätta med de officiella utställningarna.

Under våren ringde Göran och frågade om jag (vi) var intresserade att ta Exigors Wanessa Winner (som delägare). Hon ägs numera helt av oss. Ska tänka på saken blev svaret eftersom jag ville diskutera det med ”Holm”. Då detta vårt nya intresse delades av oss båda så var det viktigt att vi var överens. När det gäller katterna så är alla beslut mina.

Beslutet var inte så svårt och kort därefter flyttade ”Nessan” hem till oss. Hon kommer väl överens med ”Mimmi” vilket var en förutsättning för att det skulle fungera.  Året därpå flyttade Theneican's Undici hem till oss. Även hon ägs nu av oss.
Därefter har vi även importerat från såväl Rumänien som Australien.

Med mina mångåriga kunskaper om kattuppfödning i ryggen så har vi nu satsat på en liten uppfödning av Dvärgpinscher Vi har fått vårt kennelnamn godkänt och det blev Florista`s (eftersom jag är florist). Har gått på en del av de utbildningar som SKK och andra klubbar anordnar för att tillgodogöra oss de kunskaper de har att delge.

 

 

 

Copyright © Tommy Holm 2013